A fotót és a sminktetoválást készítette: Vörös Gyöngyi

Az ideális szemöldökforma rejtélyes kódja

A legtöbb hozzánk újonnan forduló vendég szemöldökénél azt tapasztalom, hogy szemöldökükre egyáltalán nem az arcuk arányainak megfelelő szemöldökforma a jellemző, meg akkor sem, ha azt korábban rendszeresen kozmetikus szakember tartotta rendben.

Miért van ez? Kimondom őszintén, mert ezt tapasztalom….

30 év tapasztalatából bátran kijelentem, hogy a legtöbb szakembernek egyszerűen nincs esztétikai érzéke az ideális szemöldökforma kialakításához. Tudom, hogy azért vagyunk szép számmal, akik egyetértenek velem.

A legtöbb kozmetikus csak rászed, vagy ráfest arra a formára, amivel a vendég hozzá megérkezik. Nem érdeklődik, hogy az adott forma tetszik-e a vendégnek, esetleg szeretne mást, esetleg más elképzelése van-e. Nem ad tanácsot, nem mutatja meg mi állna esetleg jobban, harmonikusabban az adott arcformához.
Ezért aztán a nők szemöldöke még szakember által is nagyon sokszor félre van kezelve.

Ha egy szemöldököt az aranymetszés szabályainak segítségével tervezünk meg, és alakítjuk ki, smink, tartós festés, vagy akár sminktetoválás segítségével, akkor azt az emberek döntő többsége kifejezeten szépnek ítéli meg, anélkül hogy tudná miért.

Mi a magyarázata ennek a rejtélyes igazságnak?

Évszázadok óta ismert az a tény miszerint a természetben, zenében, művészetben, építészetben és az emberi test arányaiban megjelenő szépség szorosan összefügg egy szigorúan matematikai alapokon nyugvó “arányossággal”, melyet a tudomány Phi-nek nevez és az 1.618-as számértekkel fejez ki.

Ennek az arányértéknek a megjelenése teremti meg azt a harmóniát, ami miatt valamit szépnek, harmonikusnak érzékelünk.

Ez az arányérték meglepő pontossággal jelenik meg a virágok, a hópelyhek szerkezetében, a DNS struktúrájában, sőt ugyanezen arányok fellelhetők a természeti képződményekben és a bolygók keringési pályájában is.

Bármilyen hihetetlennek is hangozhat ez így elsőre, de már az ókori Pithagorasz és követői megfigyelték és tudták, hogy bizony a minket körülvevő valóság matematikai alapokon nyugszik.

A létezés alaptörvénye, a világegyetem hátterében meghúzódó rend titkának kulcsa, pontosabban kódja az aranymetszésben rejlik. És bizony a szép szemöldök formai kialakításához is a Phi arányérték helyes alkalmazása adja meg számunkra is a kulcsot.
Gyere el hozzám bátran, és kialakítom a számodra is a legelőnyösebb szemöldökformát!
Szeretettel vár: Vörös Gyöngyi
Szemöldökformázás, tanácsadás

Akit a téma bővebben érdekel, ajánlom figyelmébe a következő könyvet: Szakrális geometria, és egy videót: