Hány éves kor felett figyelj fokozottabban a bőrápolásra?

A nők életében sarkalatos kérdés a bőrápolás, ennek elkezdése van akinél már egész korai életszakaszban szükséges, míg másoknál igencsak a felnőtt korban válik esedékessé. A mérték nagyban függ a bőr állapotától, illetve a fellépő problémától, melyek alapjaiban határozzák meg a teendők irányvonalát.

A bőr állapotát számtalan tényező befolyásolja

A mikor kérdésre nehéz egy konkrét életkorral válaszolni, annyi azonban biztos, hogy érdemes minél hamarabb elkezdeni az odafigyelést, ezzel ugyanis tovább megőrizhető a bőr feszessége, rugalmassága, a sejtek anyagcseréjének megfelelő állapota, illetve később találkozhatunk a tükörbe pillantva a nem kívánatos ráncokkal. Természetesen nem azt mondjuk, hogy lehetetlen egy iránymutató életkort megadni. Az ajánlások szerint a bőr optimális állapotának fenntartására 25 éves kortól érdemes fokozott figyelmet fordítani, hiszen a megelőzés nagyon sokat segíthet.
A jól megválasztott kozmetikumok mellett ügyelni kell a folyadékbevitelre, a helyes táplálkozásra, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra, illetve a testmozgásra – tehát a bőr állapotát a tényezők meglehetősen komplex halmaza határozza meg. Ekkor már csökken a rugalmasságért felelős kollagén, valamint az elasztin rostok termelése, tehát a víz utánpótlása különös jelentőséget kap az olyan extra tápanyagok mellett, mint a vitaminok, ásványi anyagok és zsírsavak.

35 év felett az átstrukturálásra kerül a hangsúly

A mimikai ráncok kirajzolódásával a vonások felveszik végleges formájukat, az arcbőr könnyen fakul, egyre kevésbé ragyog.
A tápláláshoz olyan készítmények mellett érdemes letenni a voksod, melyek a természetes védekezőképességet erősítik, ezen felül védelmet nyújtanak a szennyeződések, napfény ellen. A vitaminok nemcsak a táplálkozás során kapnak szerepet, ezért válassz olyan krémeket, melyek E, C-vitamint tartalmaznak. 35 éves kor után még egyáltalán nem számít valaki öregnek, de tény, hogy a korábban felbukkanó mimikai ráncok kezdenek  lassan elmélyülni. Ennek szellemében a megelőzésről a hangsúly áthelyeződik a mélyebb rétek átstrukturálására, ami különböző regeneráló termékeket igényel. A jól megválasztott termékek felelősek a sejtanyagcsere stimulálásáért, ami éjszaka aktívabb, ezért nappal inkább a hidratáló hatású kozmetikumok ajánlottak.
A felsoroltak csak nagyvonalakban mutatnak irányt, a Neked legmegfelelőbb alternatívákat kozmetikus szakértő tudja megállapítani, melyet szalonunkban akár ingyenes tanácsadás keretein belül is igénybe vehetsz.

Kozmetikusaink Viki és Lilla tájékoztat a bőrtípusodnak és igényeidnek legmegfelelőbb szépségápolási lehetőségekről.

Kérj visszahívást online!

Itt lehetőséged van bejelentkezési szándékodat online elküldeni, hogy utána az időpont egyeztetés miatt visszahívhassunk, ill. a felmerülő kérdéseidre válaszolhassunk.

Sőt, amennyiben első alkalommal érkezel hozzánk, egy „információs” Welcome Pack-ot és egy meglepetés ajándékot készítünk össze számodra.

Regisztrálj itt és mi visszahívunk!

Mik azok a legfontosabb szempontok, amiért vendégeink szívesen visszajárnak hozzánk?

Minőség, maximális kiszolgálás

Andrea

Úgy érzem, hogy fontos nektek az hogy elégedett legyek.

Irma

Mert ez egy olyan hely, ahol végre velem foglalkoznak.

Adrienn

Igényes, maximalista nő vagyok, és a legjobbat akarom kapni egy kozmetikában is.

Éva

Kellemes környezet, jó illat, sok-sok odafigyelés és úgy érzem akkor én vagyok a középpontban én vagyok fontos.

Ilona

A légkör, a törődés, a megbízhatóság, a kedvesség és a személyes varázsotok.

Beáta

Nálatok töltött idő újjászületés a számomra.

Bea

Mindig teljes odafigyelés, legújabb technikák és a szalon, a „béke szigete”!

Zita

Mindig nagyon elégedett vagyok a szakmai felkészültséggel és az érzéssel, ami a kezelések után eltölt!

Gizella

A szakmai színvonal és figyelmesség.

Tímea