A méltán népszerű soft powder technika gyenge pontjairól őszintén…

Sok levelet kapunk olyan vendégektől, akik máshol készíttetek soft púderes szemöldököt, ami 2017-2018- egyik legtrendibb szemöldöktetoválási technikája, és kissé csalódottak az eredményt illetően.

Úgy érzem ebben az esetben nem csak a technika gyenge pontjai okozzák a csalódást, hanem a nem megfelelő tájékoztatás.

Legyen itt a legutóbbi levél, ami nagyon jól rávilágít e gyönyörű és természetes technika gyenge pontjaira. Ebben a blogban szeretnék megosztani veletek egy jellemző tapasztalatot a „Soft Powder” technikával kapcsolatban.

Az alábbi kétségbeesett/csalódott levélíró nagyon jól összefoglalja a „Soft Powder” technika általánosan jellemző gyenge pontjait.

„Kedves Gyöngyi!

Két hónapja púderes technikával kitetoválták a szemöldököm. A kozmetikus munkáit ismerem, szépen és kötelességtudóan dolgozik.
Készített nekem egy nagyon szép szemöldököt, ami sajnos 3 hét múlva eltűnt. De nem az egész. A külső végei szépen megmaradtak.
Visszamentem korrekcióra, azt mondta, valószínű zsírosabb a bőröm (ami csak t-zónában az) azért lett ilyen. De lelkiismeretesen újraütöttük sötétebb színnel.
Szebb lett, mint az első, de akármennyire vigyáztam rá, sajnos az eleje megint eltűnt, a végei nagyon szépek. Második korrekciót nem mer vállalni, fél a hegesedéstől.
Érdemes egyáltalán próbálkoznom vagy így maradok? Köszönöm a választ!”

A válaszom, magyarázatom erre a következő:

Az igazi, szép púderes tetoválásnak sajnos ez a “gyengéje”, frissen nagyon szép, aztán gyógyulás után a felszínesebb árnyékolt, átmenetes rész “eltűnik”.
Természetesen erre is van megoldás, igaz ritkán kivitelezhető a vendégek félelme miatt, ami általaban az, hogy ne legyen túl vastag, vagy túl sötét.
Márpedig ha azonnal a gyógyulás után szép púder hatást és megfelelő vastagságot is szeretnénk elérni, akkor bizony frissen kicsit sötétebb és kicsit vastagabb szemöldököt kell készíteni. Ezt viszont csak a bátrabb bevállalósabb vendégek jóváhagyásával tehetjük meg.

Tehát, már az első alkalommal, vagy a korrekciónál nagyobb és vastagabb részen árnyékolunk, pontosan azért, hogy a gyógyulás után pont annyi maradjon, amennyire szükség van. Sajnos ez akkor és ott a vendég számára lehet ijesztő és túlzóan vastag, ami érthető is, ezért ezt kevesen vállalják, vagy a technikában kevésbé járatos sminktetováló maga sincs igazán tisztában a felszínes púderezés “következményeivel”, vagy egyszerűen csak nagyon óvatos. Ámde ebben az esetben a vendég megfelelő tájékoztatásával megkímélhetjük őt a csalódástól.

Én a vendégeimnek éppen ezért javaslom a „Hybrid” technikát, ami a szálazás és a púderezés ötvözete. Ebben az esetben a szőrnövekedés hajlásait követő szálazás biztosítja a későbbi formatartást és egyben a természetességet. Az alsó régiókban és a végeken pedig rápúderezve karakteresebb, bársonyosabb hatást lehet elérni, ami a gyógyulás után is formatartó és egyben természetesebb hatású is.
Tehát a púderes technika azért is kopik ki az elején, mivel ez a technika ezeken a részeken a legfelszínesebb beavatkozást igényli, így tehát ott a hegesedés teljes mértékben kizárt.

A bejegyzést írta:
Vörös Gyöngyi

Az alábbi gombokra kattintva megismerheted az általunk készített
legkedveltebb sminktetoválási technikákat

HybridBrows
CHOCO
FULL & COLORFUL

Mik azok a legfontosabb szempontok, amiért vendégeink szívesen visszajárank hozzánk?

Minőség, maximális kiszolgálás

Andrea

Úgy érzem, hogy fontos nektek az hogy elégedett legyek.

Irma

Mert ez egy olyan hely, ahol végre velem foglalkoznak.

Adrienn

Igényes, maximalista nő vagyok, és a legjobbat akarom kapni egy kozmetikában is.

Éva

Kellemes környezet, jó illat, sok-sok odafigyelés és úgy érzem akkor én vagyok a középpontban én vagyok fontos.

Ilona

A légkör, a törődés, a megbízhatóság, a kedvesség és a személyes varázsotok.

Beáta

Nálatok töltött idő újjászületés a számomra.

Bea

Mindig teljes odafigyelés, legújabb technikák és a szalon, a „béke szigete”!

Zita

Mindig nagyon elégedett vagyok a szakmai felkészültséggel és az érzéssel, ami a kezelések után eltölt!

Gizella

A szakmai színvonal és figyelmesség.

Tímea