Vásárlói tájékoztató a lavera basis sensitive mentolos fogkrém fluorid tartalmával kapcsolatosan.


A Lavera a vásárlóknak két alternatívát is biztosít, mert kínálatában fluorid tartalmú és fluorid mentes fogkrém egyaránt szerepel.

  1. A Basis sensitive mentolos fogkrém: sodium fluoridot (RDA 80) tartalmaz
  2. A Basis sensitive gyermek foggél nem tartalmaz fluoridot és egyéb felületaktív anyagot, mely optimális védelmet ad a gyermek fogaknak az első években. (RDA 30)
  3. A Basis sensitve fogkrém: bio echinaceával, bio propolisszal az egészséges fogakért (RDA 50) fluorid nélkül
Lavera fogkrémek árak
Basis sensitive gyermek foggél  990 Ft
Basis sensitve fogkrém bio echinaceával  800 Ft
Basis sensitive mentolos fogkrém sodium fluoriddal  990 Ft

Miért használ a Lavera „sodium flouridot” azaz nátrium fluoridot a mentolos fogkrémben?

Egy jó ideje egymásnak ellentmondó vélemények látnak napvilágot a fluorid valódi hasznosságáról, mely megelőzi a fogszuvasodást. A WHO (az ENSZ Egészségügyi Világszervezete) statisztikája szerint a fluorid meghatározott mennyiségű bevitele szervezetünkbe hatékony védelmet nyújt a fogszuvasodás ellen. A fluorid megelőzi a fogkárosodást, sőt ki is tudja javítani a kezdődő sérüléseket a fogzománcon. A fluorid megállítja a szájban lévő baktériumok anyagcseréjét, megakadályozza, hogy a baktériumok savat termeljenek, mely megtámadja a fogzománcot. Továbbá a fluorid a szájban hosszantartó frisseséget kelt.

Az RDA a termék dörzsölési értékét mutatja, melyet speciális mérési módszerrel határoznak meg. Valamilyen dörzsölő anyagot a fogkrémnek tartalmaznia kell, hogy tisztítson. Minél magasabb az RDA érték, annál jobb a tisztító hatása a terméknek

Valóban káros az egészségre a fluorid?

A kozmetikai termékekben alkalmazott fluorid mennyiségét törvény szabályozza. A kozmetikai törvény szerint a fogápolási termékekben max 0,15 % tiszta fluorid megengedett. A gyermek fogkrémekben a fluorid tartalom jóval alacsonyabb, mint a felnőttekében. Ennek oka többek között az, hogy a gyermekek gyakran lenyelik a fogkrémet.

Az ajánlott értéket szem előtt tartva a lavera mentolos fogkrém az optimális 0,14%-os fluorid tartalmú.

Milyen fajta flouridot használ a Lavera?

A lavera termékeiben sodium flouridot használ, ami a legmegfelelőbb a fogszuvasodás elleni védelem szempontjából. A minőségi szabványokat illetően a lavera szorosan együttműködik a BDIH-val, mely kidolgozta a valódi naturkozmetikumokra vonatkozó irányelveket, és ez egyértelmű útmutatást ad a fogyasztók számára. A BDIH támogatja a holisztikus szemléletet és a környezetünk iránti felelősségteljes magatartást. A BDIH a sodium fluorid jelenlétét a természetes kozmetikumokban helytállónak tartja

A sodium fluoridnak három előnye van:

1. A fluoriddal (mono fluorine foszfát) ellentétben, amit a konvencionális fogkrémekben alkalmaznak, a sodium fluorid egy szervetlen fluorid, melyben nincsenek foszfát kötések. Az allergiában szenvedő egyének gyakran reagálnak foszfát irrigációra. A sodium fluorid, mely nem tévesztendő össze a sodium mono fluorine foszfáttal, nem okoz irritációt.

2. A sodium fluorid azonnali és természetes hatású.

3. A tesztek azt bizonyítják, hogy elsősorban a sodium fluorid az, ami gyorsan semlegesíti a szájüregben levő baktériumokat

Mérgező-e a fluorid?

A fluorid kétségtelenül káros az emberi szervezetre, ha az extra nagy dózisban kerül a szervezetbe – hasonlóan az egyéb kémiai anyagokhoz.

Sokan attól tartanak, hogy egyéb anyagok útján, – mint pl. víz, italok és egyéb élelmiszerek – túl sok fluorid kerül be a szervezetükbe, anélkül, hogy tudatában lennének. A nem szándékos beviteltől való félelem elsősorban a kisgyermekekre vonatkozik, akiknek szájizmaik még fejletlenek, s ezért sokkal több fogkrémet nyelnek le, mint a nagyobb gyerekek és a felnőttek (3 év alatti gyermekek a fogkrém 60%-át lenyelik). Ezért a lavera basis sensitive gyermek foggélje fluoridot és felületaktív anyagot nem tartalmaz.

Egyébként is az alacsony fluorid érték mellett elkerülhető a túladagolás. A túlzott fluor bevitel fluorózist eredményezhet, a fehér elszíneződés a fogakon ártalmatlan, de esztétikailag zavaró. A fogkrém fluorid tartalmával történő mérgezés lehetetlen. Pl: egy egyéves gyermeknek 53 ml fogkrémet kellene lenyelnie a mérgezéshez (összehasonlításul: egy gyermek fogkrém 75 ml-es). Felnőttek esetében ez az érték természetesen sokkal magasabb. A fogkrém használatával történő mérgezés kizárható.

Megvásárolható:
Dermisz Professzionális Kozmetika és Fényesztétikai Kezelőszalon – Dermisz bioBeauty SHOP

8640 Fonyód, Ady Endre u. 7. Telefon: 06-30/ 267-9371

e-mail: info@dermiszkozmetika.hu

[button size=”small” style=”coffee” url=”http://dermiszkozmetika.hu/dermisz-biobeauty-shop/lavera/” ]A többi Lavera natúrkozmetikumot itt találod >>>[/button]